Liderul USR și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că pe lotul Autostrăzii A7 unde a avut loc o explozie care a ucis patru oameni și a rănit alți cinci nu există contract semnat pentru dirigenția de șantier.

"Tragice veștile din această dimineață de pe șantierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg către victimele acestei explozii și familiile lor. În al doilea rând, cer o anchetă rapidă și profesionistă prin care să aflăm vinovații acestei tragedii și măsurile ca să nu se mai repete niciodată", a scris acesta într-un mesaj pe Facebook.


El a mai afirmat că este important de spus că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenția de șantier ("supervizare", în termen tehnici).

"Este aceeași situație ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău și Pașcani, semnate cu același constructor. Supervizorul este o firmă specializată contractată de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranța și Sănătatea în Muncă), care urmărește toate lucrările desfășurate pentru conformitate", a mai scris acesta.

Drulă a continuat prin a afirma că, la aproape 2 ani de când a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitațiile pentru contractarea acestor servicii esențiale nu sunt încheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani.