Președintele USR, Cătălin Drulă, susține că la Bruxelles nimeni nu înțelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României și să mențină pensiile speciale.

„La Bruxelles, nimeni nu înțelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României și să mențină pensiile speciale și, în același timp, să piardă bani gratis, miliarde de euro care ar trebui să ne vină prin PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia și răutatea unei guvernări care pune specialii pe primul loc și e gata să sacrifice viitorul românilor, școlile, spitalele, autostrăzile pe care trebuie să le facem prin PNRR, doar pentru a-și păstra privilegiile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR. Partidul extremist din Parlament tace mâlc și este de acord cu această guvernare că specialii trebuie să aibă privilegii, alte drepturi decât noi, restul oamenilor care primim pensie pe baza a ceea ce am contribuit. Este nedrept, este incorect, este rău pentru România că vor să mențină aceste pensii speciale”, declară Cătălin Drulă, citat într-un comunicat de presă.

Președintele USR se află zilele acestea la Bruxelles pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai UE. Miercuri, a avut o întâlnire cu Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, prilej cu care a discuta despre situația absorbției fondurilor europene în România.

Potrivit Biroului de presă al USR, urmează o întrevedere cu Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.

Printr-o scrisoare adresată Guvernului, Comisia Europeană a avertizat că proiectul PSD-PNL nu face nicio reformă a pensiilor speciale, având un impact foarte mic asupra cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale. Totodată, CE nu a marșat la minciuna pe care Guvernul PSD-PNL a spus-o Băncii Mondiale pentru a elimina orice discuție despre reforma pensiilor militare.