Decizia Consiliului JAI este profund nedreaptă, IAR Românii merită să intre în Schengen pentru că și-au câștigat acest drept cu multă muncă și seriozitate, susține președintele USR, Cătălin Drulă.

"Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare. Inexplicabilă e și poziția PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis și PNL. Ieri, șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu țin de România", a scris Drulă într-o reacție pe Facebook.

El a adăugat că ziua de astăzi trebuie să fie și un moment de reflecție pentru vechea clasă politică asupra felului în care România este văzută și tratată în afara granițelor.

De asemenea, consideră Drulă, pentru nedreptatea suferită azi de români, există și responsabilități naționale de asumat.

"Ministrul Bode a asigurat românii de susținerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-și dea demisia pentru acest eșec. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de președinte", a mai scris el.