Liderul USR, Cătălin Drulă, și fostul ministru de Interne, Lucian Bode, se ceartă pe tema achizițiilor făcute de Poliția Română.

Drulă spune c "terminatul politic Lucian Bode confirmă ceea ce am spus ieri: s-a ocupat de cumpărat BMW-uri, nu de achiziționarea testelor de droguri".

"Proiectul cu finanțare europeană <Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație> avea ca obiectiv "scăderea numărului de persoane decedate în accidente de circulație>. Una dintre măsuri fiind <creșterea numărului constatărilor privind consumul de către conducătorii auto a substanțelor psihoactive prin achiziționarea de sisteme de detectare”, a scris, luni, Drulă pe Facebook.

El a mai spus că Bode a cumpărat doar BMW-urile, nu l-a interesat restul.

"Ba mai mult, ca să nu aibă de-a face cu Comisia Europeană (și eventual cu Parchetul European) a renunțat să mai ceară banii europeni pe BMW-uri. Așa că au rămas să fie plătiți din bugetul de stat 49 de milioane de lei pentru cele 300 de BMW-uri, în loc să fie plătiți din fonduri europene nerambursabile. Nici el, nici Predoiu nu au cerut rambursarea banilor de frica consecințelor. Repet: nici Cătălin Predoiu nu a cerut banii europeni! Acel Predoiu care se plânge că Poliția e subfinanțată", a mai scris acesta.


"Păi cum să nu fie subfinanțată dacă aruncă 50 de milioane de lei pe geam și câte și mai câte alte combinații și aranjamente! Asta în timp ce vor să crească taxele, dar aruncă bani europeni pe apa Sâmbetei. Îi cer premierului Ciolacu să intervină, nu poate continua să tacă în fața dezastrului de la MAI!", a conchis șeful USR.

Fostul ministru Lucian Bode a declarat marți, la Zalău, ca răspuns la acuzațiile liderului USR Cătălin Drulă, că există informații publice care arată că Poliția are două proiecte prin care se vor achiziționa aparate DrugTest.

"Ce pot însă să comentez, (...) comentez declarația unui neterminat politic, Drulă, care fără nicio urmă de compasiune în fața acestei tragedii se urcă pe cadavre și vrea să câștige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat un proiect din fonduri europene pentru a achiziționa autospeciale și nu DrugTeste. Dacă avea puțin creier, cum nu are, din păcate, se documenta și găsea public din următoarele informații: proiectul la care face referire din fonduri europene, de fapt, sunt două proiecte: monitorizare trafic rutier și Helipol. Primul proiect prevede achiziționarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziționarea unui soft care să integreze informațiile din cele 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziționarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parțial și achiziționarea 44 de DrugTeste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură. Pe celălalt proiect, Ministerul Afacerilor Interne are în procedură de achiziție 200 de DrugTeste, respectiv 800 de etilometre. Toate aceste informații sunt sunt publice și am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliției Române până la sfârșitul acestui an", a precizat Lucian Bode, citat de Agerpres.