Președintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, trebuia să dea marți explicații pentru cazul Blue Air în fața comisiei parlamentare de Transporturi, dar "s-a ascuns".

"Sute de mii de români au fost păgubiți. Blue Air a fost un Caritas în 2022, după cum spune chiar Marcel Ciolacu. Un Caritas de care Grindeanu știa, dar în loc să-l oprească, i-a lăsat pe români să ia țeapă. Avea toate pârghiile legale și obligația să pună stop. A ales să se pună doar pe sine la adăpost, pentru situația în care Blue Air crapă, cu un amendament făcut în mai. Acum se sustrage controlului parlamentar. E primul ministru al Transporturilor pe care îl văd atât de terorizat de funcție și responsabilitatea ei", a transmis Drulă printr-un mesaj postat pe Facebook.

Săptămâna trecută, USR anunța că, în urma opiniilor exprimate de grupurile parlamentare din comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, președintele comisiei, Cătălin Drulă, va adresa o invitație către miniștrii Transporturilor, Sorin Grindeanu, și cel al Mediului, Barna Tanczos, pentru a dezbate în amănunt situația creată de compania Blue Air.

Compania Blue Air a anunțat vineri că nu va relua niciun zbor până la data de 10 octombrie și vorbește despre lipsa de bani pentru a alimenta aeronavele. (Detalii)