Deputatul Dumitru Coarnă, exclus în primăvara anului 2022 din PSD pentru că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la București, a demisionat acum și din partidul extremist AUR.

Într-un mesaj postat duminică pe Facebook, Dumitru Coarnă a anunțat că, "împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid"

Motivele invocate sunt: nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului, nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală, refuzul de a înființa filiale județene.

George Simion a transmis G4Media punctul de vedere al AUR, referitor la demisia lui Coarnă. Partidul spune că i-a cerut lui Coarnă să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași, dar și că deputatul a realizat ”documente financiare care nu sunt în evidența partidului”: ”A încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat”, se arată în comunicat.

Dumitru Coarnă este la primul mandat de deputat, ales în 2020 pe listele PSD din Călărași. El a devenit cunoscut prin aparițiile sale tv ca reprezentant al Sindicatului Național al Politistilor si Personalului Contractual din MAI, unde a fost vicepreședinte. În ultima perioadă a fost un invitat regulat al Ambasadei Rusiei la București, alături de senatoarea-scandalagioaică Diana Șoșoacă.