Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi că la prima ședință a conducerii PSD va propune excluderea din partid a deputatului Dumitru Coarnă, după ce acesta s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la București,

"Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului. Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale", a scris Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

Șeful PSD a mai scris că formațiunea pe care o conduce este pro-europeană și a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și "condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă".

Anunțul vine după ce Dumitru Coarnă a făcut, potrivit news.ro, parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit miercuri cu ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin, pe tema Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la București. Din delegație au mai făcut parte senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă și deputații Mihai Lasca și Francisc Tobă.