Vicepreședintele USR, Claudiu Năsui, a anunțat că fostul lider al partidului, Dan Barna, în prezent vicepreședinte al ALDE, va deschide lista de candidați pentru alegerile europarlamentare ale formațiunii, după retragerea Elenei Lasconi.

”În secunda aceasta, lista este deschisă de Dan Barna. Este ultima decizie pe care o avem în partid. Așa cum arată lucrurile acum, rămâne Dan Barna”, a declarat Claudiu Năsui, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Chestionat dacă aceasta este o decizie bună, având în vedere că Dan Barna a pierdut în fața Vioricăi Dăncilă (PSD) la alegerile prezidențiale în 2019, Năsui a subliniat că orice om are dreptul să își ia revanșa, notează News.ro.

”Orice om are dreptul să își ia revanșa. La europarlamentare nu votezi un singur om, votezi o listă cu niște oameni eligibili, Culmea sistemului este că majoritatea oamenilor sunt deja aleși. Domnul Dan Barna intră în Parlamentul European cam orice s-ar întâmpa, pentru că USR nu o să ia sub 5 la sută, o să ia peste. Întrebarea e cine intră la limită, acolo, pe locurile de mai sus, în funcție de ce estimează fiecare. Cam 3,1 la sută înseamnă un mandat și asta depinde de mai mulți factori. Eu zic că sunt foarte mulți oameni foarte buni pe lista noastră, Cristina Prună care a câștigat locul 1 în alegerile interne ale USR pentru europarlamentare care cred eu că e o persoană care aduce foarte multe voturi USR și care  e o adevărată locomotivă”, a declarat Claudiu Năsui.

Elena Lasconi, desemnată în fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare, a decis să se retragă după scandalul provocat de declarațiile ei privind votul la referendumul pentru familie.