Aflată la Sibiu, Ecaterina Andronescu a avut un dialog cu mai mulți protestatari, unul dintre ei întrebând-o ce părere are că în România lui 2019 sunt copii care mor înecați în rahat?. Ministrul s-a spălat pe mâini.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a acceptat să discute cu mai mulți protestatari sibieni, dialogul având loc în fața sediului PSD Sibiu, la scurt timp de la finalizarea unei conferințe de presă, în care Andronescu a vorbit despre noua viziune asupra educației românești, relatează Turnulsfatului.ro.

Unul dintre protestatari i-a pus două întrebări: "Ce părere aveți că în România anului 2019 sunt copii care mor înecați în rahat?” și "Cât de responsabilă sau vinovată vă simțiți dvs. de starea învățământului românesc și de copiii care mor înecați în rahat?”.

"Eu vin aici la dvs. după două zile de dialog cu miniștrii Educației din Uniunea Europeană și din acest dialog am înțeles că aproape toți se confruntă cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi”, a răspuns Andronescu, stârnind nemulțumirea protestatarilor.

Ministrul Educației a mai adăugat că școlile sunt în responsabilitatea autorităților locale”. 

Lângă Andronescu se aflau președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, și senatorul Nicolae Avram, care au intervenit și ei cu replici: "Rahatul e al vostru, nu-i al nostru”, a spus Avram, iar Trif a ținut să spună că "sunt copii împușcați, domnule, tocmai în țări civilizate, că tot vorbeați de tragedii”. (Detalii și video, pe Turnulsfatului.ro)