Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că a decis să își depună candidatura pentru președinția USR.

În mesajul adresat cetățenilor din Câmpulung, Lasconi afirmă că va fi loială acestui municipiu și că tot ce face "este pentru binele orașului", însă arată că nu poate rămâne spectator față de situația politică de la nivel național, potrivit Agerpres.

"E vremea Reconstrucției! Dragi câmpulungeni, vă mulțumesc pentru încredere! Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă. Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă.După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții. Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung", afirmă Lasconi, în mesajul său.

Ea arată că motivul deciziei sale de a candida la președinția USR este nevoia de reconstrucție a acestei formațiuni, care este "singura alternativă în fața partidului-stat".

"În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat. Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții!", mai spune Lasconi, în mesajul său.

Președintele demisionar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat, marți, că va convoca Congresul partidului pe data de 29 iunie, la București, pentru alegerea unui nou Birou Național și al unui președinte al formațiunii. El a anunțat, luni, că își asumă rezultatele slabe obținute de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie și că va demisiona din funcția de președinte al USR.

Conform Statutului USR, președintele are atributul convocării Congresului partidului. Alegerea Biroului Național se face de către Congresul partidului, prin votul delegaților, iar alegerea președintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor.