Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat vineri că "jumătate din PNL seamănă foarte bine cu PSD" și că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care opoziția nu este mai unită.

"Realitatea este că jumătate din PNL, din păcate, seamănă foarte bine cu PSD. Este foarte complicat să găsești soluții de coabitare cu cineva care a funcționat în USL. (...) În Comisia de sănătate, ne-a luat șase luni ca să putem să le explicăm colegilor din PNL că sunt în opoziție față de PSD. Ceea ce pare atât de limpede, din perspectiva unui om care se uită la dezastrul din zona de dreapta, este un pic mai complicat când este vorba de niște orgolii gonflate și un anumit aer de superioritate pe care uneori îl manifestă PNL față de noi. Acest lucru s-a mai atenuat în timp, probabil din cauza acestei tendințe extrem de bune, autodistructive a PSD", a spus Ungureanu, în cadrul unei conferințe de presă la Bistrița, relatează Agerpres.

Întrebat dacă speră la o schimbare a relațiilor politice între liberali și USR, odată cu alegerea lui Ludovic Orban în fruntea PNL, deputatul Ungureanu a spus că sunt create premise în acest sens.