Președintele Klaus Iohannis a călătorit în 2022 și primele două luni ale anului 2023 de 26 de ori în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu.

Datele reies dintr-o analiză realizată de Boardingpass, care mai spune că, în ceea ce privește reacția oamenilor de rând, aceștia sunt indignați, printre altele, de faptul că, înainte de a zbura spre Tokyo (Japonia), avionul închiriat de Administrația Prezidențială de la Global Jet (Luxemburg) a zburat întâi din București spre Sibiu și abia apoi a zburat mai departe spre capitala Japoniei. 

Însă, opririle pe aeroportul din Sibiu a avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, după cum reiese din datele analizate de sursa citată.

Conform listei de zboruri efectuate de președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, compilată de Boradingpass, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian. 

Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, ar fi că soția acestuia, Carmen Iohannis, locuiește în Sibiu, unde este și profesoară.

Lista vizitelor oficiale făcute de președintele României în perioada 1 ianuarie 2022 – 28 februarie 2023.