Senatorul PSD Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura contra lui Marcel Ciolacu la șefia PSD.

"Îmi anunț candidatura în mod oficial pentru funcția de președinte al PSD. Statutul partidului spune că astăzi sunt președintele interimar al acestui partid, dar știindu-mă un om care iubesc mai mult democrația decât orice altă regulă, am să candidez și am să îmi pun la bătaie centura pentru o confruntare democratică", a anunțat Teodorovici. 

El a spus că PSD nu mai poate continua să facă politică așa cum a făcut de de când este în opoziție.

"Nu poți sta în opoziție și să nu faci opoziție, nu poți da din coadă pe lângă Iohannis, în timp ce Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea PSD a folosit cele nouă luni de opoziție ca să stea degeaba. Nu cred că s-au făcut înțelegeri cu Iohannis, dar mai bine s-ar fi făcut, decât să persiste această stare de prostie", a mai continuat Teodorovici.

Fostul ministru a precizat că i-a dat un SMS lui Marcel Ciolacu să i se alăture la conferința de presă. În replică, Ciolacu i-a transmis "mult succes".

El a mai explicat că a discutat cu Victor Ponta înainte de conferință și așteaptă de la acesta "mesajul pe care domnia sa o să îl dea".

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar putea avea loc în echipa sa, Teodorovici a spus că "sigur invers nu va avea loc o astfel de discuție".

Eugen Teodorovici a susținut conferința de presă în curtea sediului PSD din șoseaua Kiseleff la un pupitru care nu purta sigla PSD. Întrebat despre acest lucru, el a precizat că nu i-a interzis nimeni să intre în sediul partidului, pentru că în acte e președinte interimar.

Legat de sigla lipsă de pe pupitru, a spus că ea "este în fiecare dintre noi, iar oamenii nu așteaptă un simbol, ci oameni politici determinați".