Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că nu mai are nimic de declarat referitor la limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate, afirmând că este "român pursânge"

"Am spus ce am avut de declarat. Român pursânge, atât", a declarat Eugen Teodorovici referitor la ideea sa de a limita dreptul românilor la cel mult cinci ani de muncă în străinătate, scrie Agerpres.

El a spus după aceea că, de fapt, declarația sa nu este reprezintă poziția Guvernului 

"Acea declarație nu reprezintă în niciun fel poziția Guvernului, nu s-a discutat în Guvern acest lucru. La nivel european, că m-ați întrebat și acest lucru, am discutat de mai multe soluții, în fine, propuneri care sunt făcute la nivel european. Vă dau un exemplu aici, concret, la acea finanțare a schemei de ajutor (...) în sensul în care statele membre să stabilească un mecanism pe baza căruia în situații de nevoie să se contribuie la un astfel de mecanism și punctul meu de vedere a fost unul foarte clar, și anume acela că România, neavând nici criză, nici, astăzi, o problemă de șomaj, chiar din contră, trebuie să găsim la nivel european soluții de a stimula, încuraja prin diferite măsuri, de la facilități fiscale sau tot felul de astfel de măsuri, reîntoarcerea în țările de origine a forței de muncă", a spus Teodorovici, miercuri, la Parlament.

Ministrul a precizat că "poate a fost o declarație nefericită sau o exprimare nefericită" și a precizat că toate intențiile sale sunt "proeuropene" iar acțiunile sale sunt "în interesul românului și nimic altceva".