Președintele PMP, Eugen Tomac, le transmite președintelui și Guvernului că nu anticipatele trebuie sa fie prioritatea țării acum, ci "bătălia pentru banii europeni".

"Președintele Iohannis și Guvernul au datoria să intervină de urgență, să acționeze hotărât și eficient pentru a apăra interesele României. Nu anticipatele trebuie sa fie prioritate pentru țară astăzi, ci bătălia pentru banii europeni", a scris Eugen Tomac pe pagina lui de Facebook.

El spune că, potrivit propunerii de buget al Uniunii Europene, România riscă să primească, în perioada 2021-2027, finanțări diminuate pentru coeziune și agricultură.

Astfel, propunerea de buget aflată pe masa liderilor europeni prevede tăieri, în bugetul comun, de peste 80 de miliarde de euro la coeziune, agricultură și mediu.

"Negocierile pe bugetul UE sunt cruciale pentru viitorul României, iar decizia finală trebuie să fie rezultat al unui echilibru între politicile tradiționale, de coeziune și agricolă, și noile priorități, cum ar fi lupta împotriva schimbărilor climatice", a mai scris acesta.