Europarlamentarul Victor Negrescu a contactat fiecare eurodeputat pro-european care a votat marți împotriva rezoluției privind aderarea României la spațiul Schengen, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

Acesta și-a motivat demersul în plenul legislativului european solicitând tuturor eurodeputaților români să fie la fel de implicați pentru ca, pe data de 8 decembrie, votul în cadrul Consiliului UE să fie unul favorabil țării noastre.

Citește și: Parlamentul European a adoptat rezoluția de susținere a aderării României și Bulgariei la Schengen

"Am aprobat în Parlamentul European rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen, demers pe care l-am inițiat cu sprijinul colegilor din legislativul european și al grupului social-democrat. Votul favorabil a 547 de europarlamentari din cei 639 prezenți demonstrează sprijinul real de care beneficiază România. Din păcate, au existat și voci împotriva țării noastre, mai ales din partea grupurilor extremiste, dar și din partea unor eurodeputați din partidele pro-europene PPE, Renew sau Verzi. 49 de voturi împotrivă și 43 de abțineri. Singurul grup politic care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spațiul Schengen este grupul social-democrat", a spus Negrescu, citat în comunicatul transmis de social-democrați.

El susține că a contactat deja fiecare eurodeputat pro-european care a exprimat reticențe, pentru a le explica de ce România merită în spațiul Schengen.

"Vom lupta până la capăt pentru acordarea unui vot pozitiv pentru România, în Consiliu, pe 8 decembrie. Invit eurodeputații din toate partidele politice să procedeze similar și să insiste pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen”, a explicat Negrescu.

Victor Negrescu a inițiat la începutul anului acesta, împreună cu PSD și PES activists România, campania #RomâniiMerităÎnSchengen în cadrul căreia au fost contactați oficialii europeni care pot influența decizia privind aderarea României în spațiul Schengen, au fost strânse și trimise la sediul Consiliului UE zeci de mii de mesaje de susținere din partea românilor, a fost inițiată o rezoluție de susținere din partea familiei politice a social-democraților europeni și a fost adresată o solicitare oficială, semnată de zeci de eurodeputați, preluată de Grupul social democrat din Parlamentul European, care a generat ulterior dezbaterea și rezoluția aprobată marți de legislativul european.