Europarlamentarul Chris Terheș și-a anunțat luni demisia din PSD și din Grupul S&D din Parlamentul European și înscrierea în PNȚCD.

Chris Terheș a mai anunțat că s-a înscris în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformiștilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD.

”Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD și PNȚCD, semnat într-o conferință de presă de președinții celor două partide. Protocolul stabilește colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și a democrației constituționale în România”, a scris luni eurodeputatul pe Facebook.

Terheș, stabilit în SUA a fost ales eurodeputat pe listele PSD la alegerile europarlamentare din 2019. 

Preot greco-catolic (suspendat) și președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției din Statele Unite, eurodeputatul a fost un adversar al PSD și un susținător al luptei anticorupție până la alegerile din 2014, după care pozițiile sale publice s-au schimbat în favoarea Partidului Social-Democrat.

PSD rămâne cu nouă eurodeputați.

Plecarea sa a fost criticată de eurodeputatul Victor Negrescu.

 

Înțeleg că un domn europarlamentar a demisionat astăzi din partid dar a uitat să demisioneze din Parlamentul European....

Gepostet von Victor Negrescu am Montag, 11. Mai 2020