Cristian Bușoi a declarat luni că a fost desemnat președinte al PNL București de către conducerea partidului. Europarlamentarul a afirmat că-și dorește un dialog cu USB.

UPDATE

Copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat că Biroul Politic Național a decis luni ca Adriana Săftoiu să fie noul purtător de cuvânt al liberalilor.

Totodată, BPN al PNL a decis și conducerea unică în nouă organizații. Astfel, la Bihor președinte unic este Ilie Bolojan, la Bistrița-Năsăud — Robert Sigartău, la Botoșani — Cătălin Flutur, la Brașov — Adrian Veștea, la Iași — Marius Bodea, la Maramureș — Mircea Dolha, la Satu Mare — Ionuț Rus, la Timiș — Nicolae Robu, iar la București — Cristian Bușoi.

Blaga a precizat că la organizația din Mureș decizia privind conducerea va fi luată săptămâna viitoare.

***

Deputatul Andreea Paul a demisionat luni din funcția de prim-vicepreședinte al PNL, în urma ședinței Biroului Permanent Național, surse din partid citate de Agerpres afirmând că a luat această decizie deoarece nu a fost numită președinte unic al filialei din Satu Mare.

***

"Este o decizie care s-a luat astăzi și care încheie o situație de provizorat pentru organizația PNL București. Este o responsabilitate mare, o muncă foarte grea. Știu că avem de recuperat un număr foarte mare de bucureșteni care de-a lungul anilor și-au dat votul pentru PNL (...) și care astăzi fie nu îl mai susțin, fie sunt dezamăgiți în general de clasa politică", a precizat europarlamentarul PNL Cristian Bușoi la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

El a mai spus că și-ar dori "un dialog" cu USB, afirmând că principalul adversar al PNL rămâne PSD.

Cristian Bușoi a precizat că Adriana Săftoiu a fost desemnată prim-vicepreședinte coordonator.

Europarlamentarul a fost primul dintre cei patru candidați ai liberalilor la Primăria Capitalei. 

În cele din urmă, la alegerile din 5 iunie s-a prezentat președintele PNL București Cătălin Predoiu. După ce s-a clasat pe poziția a treia, Predoiu și-a dat demisia.