Europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache propune crearea unor programe de sprijin pentru jurnaliștii de investigații, "de impact și cu susținere financiară din partea Uniunii Europene".

Turodache spune că jurnaliștilor de investigații "trebuie să le asigurăm garanții suplimentare de protecție juridică și siguranță fizică" deoarece "munca pe care ei o desfășoară este în interesul întregii Uniuni".

"Salut întărirea bugetului Biroului Procurorului European; avem nevoie de o instituție puternică pentru a preveni frauda cu fonduri europene și, implicit, asigurarea unei mai bune funcționări a statului de drept. În Comisia LIBE, am avut-o invitată pe Christine Lambrecht, ministru al Justiției al Republicii Federale Germane. I-am subliniat doamnei Lambrecht că, adeseori, cei mai sensibili senzori de avertizare cu privire la corupție, fraudă, încălcarea legii sunt jurnaliștii de investigație -și tocmai ei au de suferit de fiecare dată când se apropie de a descoperi adevărul în cazul marilor fraude, după cum am văzut în Malta, Slovacia și, frecvent, la vecinii noștri din Est. Și acestea sunt doar cazurile de care știm", a scris Tudorache într-o postare pe pagina sa de Facebook.