Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai susține că imaginile cu jandarmi lovind persoane care țineau mâinile ridicate, în timpul protestului din 10 august din Piața Victoriei, au fost trucate, transmite Adevărul.

„Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Și în țările din UE se acționează la fel dacă nu se respectă spațiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violența și injuriile aduse oamenilor legii. Nu înțeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai la Turceni, potrivit Adevărul.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenția jandarmilor în timpul protestelor din seara de 10 august.

Parchetul General investighează strategia forțelor de ordine din timpul protestului, iar peste 200 de persoane afectate au depus plângeri penale.

Chiar și oficiali ai Jandarmeriei au admis la câteva zile după protest cazurile de violență nejustificată prezentate prin filme difuzate în spațiul public, spunând că „sunt imagini care nu ne fac cinste”.

Multe dintre imagini au fost transmisiuni live pe Facebook.