Premierul Marcel Ciolacu a plecat din fața presei fără să răspundă la întrebare: Avem ce trebuie pentru a trata zecile de răniți în urma exploziilor din Crevedia?

"La Spitalul Floreasca au fost concentrați cei cu probleme mai deosebite. A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă. Mai mult la sigur credem că în noaptea aceasta un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți", a spus Ciolacu la ieșirea din sediul MAI.

Când a fost întrebat dacă avem ce ne trebuie pentru a trata răniții, acesta, însoțit de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a plecat din fața microfoanelor.

Premierul a participat la Celula de criză convocată la MAI, iar apoi a plecat spre Spitalul Floreasca, unde un pompier rănit într-o explozie este intubat.

Întrebarea amintește de cea care i-a fost pusă în 2015 ministrului Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, care a spus că România nu are nevoie de ajutor, se descurcă foarte bine și medicii români pot gestiona situația după incendiul de la Clubul Colectiv. Șase zile mai târziu, România a cerut ajutor european prin Mecanism, însă prea târziu pentru 65 de oameni care au murit.