Guvernul a început aplicarea legii prin care se interzic „păcănelele” în localitățile care au până în 15.000 de locuitori, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Conform unui anunț transmis de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, citat de Ciolacu, "toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență".

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la debutul ședinței de Guvern de marți, că „nu va exista nicio întârziere” în acest sens.,

„Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% din localitățile țării, urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a declarat Ciolacu. 

După ce proiectul a bătut pasul pe loc din septembrie, atunci când Senatul a adoptat, cu unanimitate de voturi, propunere legislativă pentru modificarea și completarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, pe 9 aprilie Camera Deputaților a adoptat într-un final legea.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 17 aprilie legea, care a intrat în vigoare pe 29 aprilie.

Se pedepsește cu o amendă între 100.000 și 200.000 de lei accesul minorilor în incinta sălilor de jocuri, în primă fază, a doua abatere fiind pedepsită cu suspendare licenței, iar a treia duce la anularea acesteia.