Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, acuză opoziția de fake news și susține că datoria României nu a crescut cu 100 de miliarde de euro, ci doar cu 54 de miliarde de lei.

"Astăzi, despre fake news și dezinformare ridicate la rang de politică națională... Reproșează unii guvernării PSD că ar fi crescut datoria țării la peste 100 miliarde euro. Este o mare minciună a Opoziției! Nu e mai mult, ci e mai puțin. Și nu e mai rău, ci e mult mai bine! Acuzația este falsă. Valoarea datoriei guvernamentale nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 miliarde și nu de EURO, ci de LEI", a scris Mihai Fifor pe pagina lui de Facebook.

El mai argumentează că, față de 2016, avem o creștere a PIB cu 266 miliarde de lei, cu mult mai mult decât datoria, iar în 3 ani de guvernare, PSD a crescut PIB-ul mai mult decât în 7 ani înainte de venirea lor la conducere.


"Față de Guvernul Cioloș, datoria a scăzut ca pondere în PIB de la 37,3%, la 35,1%. Asta contează cel mai mult! E capacitatea țării de a returna datoria. Un bun economist nu va întreba care e valoarea datoriei, ci cât reprezintă în PIB. Noi suntem mult mai jos de 60%, pragul considerat acceptabil în UE, în condițiile în care jumătate din statele Uniunii îl depășesc", a mai scris acesta.

El mai completează că "structura datoriei s-a îmbunătățit considerabil", iar "datoria pe termen scurt, care pune presiune pe buget, aproape s-a înjumătățit, de la aproape 20 de miliarde de lei în 2016, la puțin peste 10 miliarde de lei în prezent".

În final Fifor le transmite oamenilor să nu „înghită pe nemestecate minciunile opoziției".