Purtătorul de cuvânt al PSD spune că s-ar putea discuta în cadrul Coaliției guvernamentale ideea înființării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai.

”Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce-a apărut în spațiul public în ultimile zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor în 26 mai. Am discutat și probabil că vom avea ca temă în cadrul unei ședințe de Coaliție și ideea aceasta a înființării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai”, a declarat miercuri, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor.

El a mai spus că trebuie modificată legislația electorală, dar, în privința votului prin corespondență, acesta are anumite rigori, de care cetățeanul român trebuie să țină cont.

”Lucrul acesta presupune că cetățeanul român care trăiește în străinătate, trebuie să se înregistreze într-un anumit registru, sunt necesare date de identificare ale cetățeanului respectiv. Este important ca toată lumea să știe că aceste rigori se vor aplica odată ce se va adopta un astfel de proces legislativ”, a spus Fifor, adăugând că PSD nu-și dorește ”un vot aproape de necontrolat” așa cum s-a întâmplat la Paris în 2009 sau pe 26 mai la Bruxelles.