Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că îşi va da demisia din toate funcţiile politice dacă nu sunt respectate termenele pentru proiectele pe care le are pentru Bucureşti.

UPDATE

Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor că mănâncă în fiecare zi câteo eugenie și că păstrează astfel de biscuiți în mașină, în birou și acasă, potrivit Agerpres. "Da, sunt cu eugeniile de când eram mic și mănânc eugenii de Boromir - uite, ca să mă și critice... - pentru că sunt singurii care fac eugeniile ca atunci când eram mic. Am spus-o și pe asta", a precizat Liviu Dragnea.

Atenționat de un jurnalist că ar fi toxică umplutura eugeniilor, Dragnea a spus: "Aia nu e toxică, dar mănânc una pe zi, maxim. În fiecare zi. Am și în mașină, și în birou, și acasă".

+++

Liderul PSD a anunţat, după reuniunea Comitetului Executiv, că la congresul din 10 martie, vor fi aleşi preşedintele executiv, secretarul general şi vicepreşedinţii partidului - 16. Vor fi câte doi vicepreşedinţi pentru fiecare regiune, un bărbat şi o femeie. El a mai spus că nu va mai cere vot de încredere pentru el, deoarece liderii organizaţiilor judeţene i-au spus că nu e nevoie.

+++

"Dacă voi avea susţinerea colegilor de la Bucureşti şi din Organizaţia de femei pentru un post de vicepreşedinte naţional voi candida, dar asta nu mă împiedică ca, în momentul în care voi constata că în continuare proiectele Capitalei sunt blocate, într-un timp rezonabil pe care doamna prim-ministru îl ştie, pentru că am dialogat pe acest subiect, dacă aceste termene sunt depăşite, nu mai aştept aşa cum am făcut până acum - îmi dau demisia", a declara luni Gabriela Firea, înainte de CEx, relatează Agerpres.

Edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susţinând că sunt oameni în ministere care "pun beţe în roate" proiectelor Municipalităţii: "Aş dori să aflu motivele pentru care sunt puse beţe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru".

Liderul partidului i-a dat dreptate primarului general în privinţa faptului că anumiţi secretari de stat ar fi refuzat avizarea unor proiecte:

 

"Eu am citit şi am şi vorbit cu doamna, ne-am dat câteva mesaje după ce a declarat la presă. I s-au probabil beţe în roate. (...) Aşa este, urmează schimbările la secretarii de stat. Ceea ce a spus doamna Firea este adevărat. Am avut o discuţie cu dumneaei şi cu primarii de sectoare, discuţie purtată şi cu doamna prim-ministru. Au avut şi separat discuţii cu doamna prim-ministru. S-a făcut în sfârşit un plan de colaborare serios, între Guvern şi Primăria Capitalei, care va începe să se implementeze foarte foarte curând, pentru că sunt angajamente pe care ni le-am luat şi eu, şi doamna Firea în campania electorală de la locale şi în campania de la parlamentare. Bucureştiul este cea mai mare localitate din România, unde aproape toţi românii vin, trec prin Bucureşti, au nevoie de instituţiile din Bucureşti şi este important. Dincolo de asta, cea mai mare aglomerare urbană are nevoie de condiţii mult mai bune de trai.".


 

Pe de altă parte, Firea a negat că ar face parte dintre vreo tabără din PSD.

”Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti-Dragnea. Nici preşedintele (Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere şi zone de interes care s-au creat în partid", a spus ea, conform Mediafax.

”Dorinţa colegilor noştri este ca în partea a doua a zilei să fie alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte executiv. Au fost voci care spuneau că nu era nevoie de aceste alegeri, dar pe de altă parte, preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) a explicat că nu e vorba de epurări sau de a scăpa de nişte persoane incomode, ci de o schimbare de structură a Biroului Permanent Naţional. În legătură cu faptul că aş face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze pe domnul preşedinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. (..) Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulţumiri sunt, am şi eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă", a mai spus Gabriela Firea.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că, dacă trei colegi "camarazi" vorbesc public, nu înseamnă că aceştia spun realitatea din partid şi a susţinut că nu va mai accepta mici intrigi pentru funcţii: ”Cei care nu înţeleg că societatea a evoluat, că partidul are responsabilitatea destinelor românilor, a rămas ancorat în trecut. PSD nu mai acceptă intrigi pentru funcţii".