Primarul general al Capitalei a declarat luni că modificările aduse Codului Fiscal ar reprezenta "o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile" deoarece vor fi mai puțini bani la buget pentru investiții.

"Pentru toate primăriile de municipiu, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune pentru că vor fi bani mai puțini la buget pentru investiții, avem foarte multe proiecte în derulare pe care vrem să le finalizam. Avem proiecte noi, care sunt acum în faza realizării studiilor de fezabilitate. Ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile și premierul ne-a dat un răspuns pozitiv, fie va fi îmbunătățit acest proiect, fie, dacă rămane în stadiul actual, este nevoie de stabilirea unui sistem de compensări", a declarat Gabriela Firea, la ședința Asociației Municipiilor din România, relatează Mediafax.

Primarul general al Capitalei a anunțat că marți va avea o întâlnire cu premierul Mihai Tudose pe acest subiect, la Palatul Victoria: "Ne-a invitat mâine la o întâlnire la Palatul Victoriei. Am făcut și noi calcule, au făcut și celelalte municipii și cifrele sunt cam în acea direcție și va fi un deficit mare de buget. Acest argument al excedentului bugetar, faptul că au fost niște bani mulți care nu au mai fost folosiți de către primării la sfârșitul anului, există niște cauze importante, nu slabul management administrativ".