Primarul general al Capitalei a declarat luni că modificările aduse Codului Fiscal ar reprezenta "o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile" deoarece vor fi mai puţini bani la buget pentru investiţii.

"Pentru toate primăriile de municipiu, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune pentru că vor fi bani mai puţini la buget pentru investiţii, avem foarte multe proiecte în derulare pe care vrem să le finalizam. Avem proiecte noi, care sunt acum în faza realizării studiilor de fezabilitate. Ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile şi premierul ne-a dat un răspuns pozitiv, fie va fi îmbunătăţit acest proiect, fie, dacă rămane în stadiul actual, este nevoie de stabilirea unui sistem de compensări", a declarat Gabriela Firea, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, relatează Mediafax.

Primarul general al Capitalei a anunţat că marţi va avea o întâlnire cu premierul Mihai Tudose pe acest subiect, la Palatul Victoria: "Ne-a invitat mâine la o întâlnire la Palatul Victoriei. Am făcut şi noi calcule, au făcut şi celelalte municipii şi cifrele sunt cam în acea direcţie şi va fi un deficit mare de buget. Acest argument al excedentului bugetar, faptul că au fost nişte bani mulţi care nu au mai fost folosiţi de către primării la sfârşitul anului, există nişte cauze importante, nu slabul management administrativ".