Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că a pus la dispoziție un spațiu pentru persoanele care au fost în zona unde a fost depistat coronavirusul și care trebuie să fie în carantină timp de 14 zile.

"Pe acest subiect domnul secretar de stat, Raed Arafat, face toate comunicările publice. Așa este și normal și legal. Pot să confirm doar faptul că atât săptămâna trecută, cât și în weekend am ținut permanent legătura cu Raed Arafat în cadrul Comitetului de situații de urgență la nivelul municipiului București și împreună am luat toate măsurile care se impun. Este adevărat, am pus la dispoziție o locație pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locația a fost pusă la dispoziție de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, așa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile și al persoanelor care vor veni în continuare în țară și vor avea nevoie de un spațiu, în primul rând securizat, un spațiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranță", a spus Firea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că în acest moment, în acea locație, sunt în carantină două persoane a căror identitate este secretă, iar clădirea respectivă are o capacitate de cazare de maximum 100 de oameni.

Firea a menționat că în acel spațiu ajung persoanele care s-au aflat în zona în care a fost depistat virusul și se întorc în România.