Gabriela Firea a lansat duminică seara noi atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, într-o încercare de a-și apăra poziția, după ședința Consiliului Executiv (CEx) al partidului din weekend.

Primarul Gabriela Firea a anunțat sâmbătă, la Neptun, că a cerut demisia lui ministrului de Interne, Carmen Dan, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Crețu. În replică, Liviu Dragnea a declarat sâmbătă seara că el nu a primit niciun telefon de la oficialul european și că o va suna să discute.

Duminică seara, Firea a vorbit la România TV, dând detalii despre discuția cu comisarul român:

 

”Corina Crețu m-a informat că a discutat cu ceilalți comisari europeni și președintele Juncker și au întrebat-o ce se întâmplă la București, pentru că pe 5 decembrie ar trebui să înceapă pregătirirle pentru președinția rotativă, toți sunt preocupați de securitate. Doamna Crețu a spus că va transmite informațiile și că crede sau speră să se ia măsuri. M-a sunat pentru că pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon. Nu că e o coaliție a mea cu Corina Crețu".

Firea a mai susținut că situația din CEx nu este așa cum a fost prezentată, drept "un succes fulminant" al lui Dragnea împotriva sa.

"Mi s-a spus că, deși sunt conștienți că am dreptate, nu este momentul să arate în mod deschis susținerea față de ce am spus eu. Este și asta o consolare, dar ca și atmoferă, pot să vă spun că nu este așa cum a fost prezentat, ca un succes fulminant al domnului Dragnea împotriva mea, pentru că doar vreo două persoane au fost influențate cumva ca să spună lucruri împotriva mea. (...) Ceilalți colegi, foarte mulți, nu au luat cuvântul, iar unii dintre ei vorbeau de fiecare dată în CEx. Este un semn de întrebare că oameni foarte vechi în partid, acum văzând cum se derulează lucrurile, au stat deoparte", a explicat primarul Capitalei.

Totodată, Gabriela Firea a criticat-o din nou pe Carmen Dan.

"I-am reproșat doamnei ministru că a încercat să transfere răspunderea pe umerii prefectului, o funcție publică mai rar amintită. Deodată a apărut ca personaj principal prefectul. S-a menționat în presă numele prefectului, a doua zi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenție, asta după ce a văzut că intervenția este considerată agresivă și că sunt discuții în spațiul public, iar Jandarmeria, prin excese, are de suferit la capitalul imagine. A arătat cu degetul către prefect, apoi au asociat prefectul cu mine, pentru că a lucrat doi ani de zile cu mine", a afirmat Firea.

Ea a povestit că, după căderea Guvernului Tudose, Dragnea a vrut s-o pună premier pe Carmen Dan, dar s-au opus membri din conducerea partidului.