Senatoarea PSD Gabriela Firea susține că instalația de oxigen care s-a defectat luni la Spitalul "Victor Babeș" ar fi fost schimbată în urmă cu 5 zile, dar ar ea fi fost instalată greșit.

"Doamne, ce se întamplă cu țara noastră? Incompetența ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! ULTIMA ORĂ Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecțiuni. În urmă cu 5 zile, instalația de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greșit", a scris Firea pe pagina ei de Facebook.

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeș" din București.

La momentul opririi alimentării cu oxigen, în TIR-ul ATI erau internați opt pacienți. Trei au decedat, iar cinci au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din Spitalul "Victor Babeș" și patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca, a precizat Ministerul Sănătății.