Președintele PSD București, Gabriela Firea, s-a delimitat vineri de declarațiile senatorului Niculae Bădălău, adăugând că românii din diaspora trebuie respectați, pentru că sunt "frații" noștri.

"Mama mea a lucrat zece ani în Italia. Fratele meu, șase ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu propriii colegi de partid, nici să ies in evidență, dar tăcerea mea și a celorlalți colegi ar însemna că toți gândim la fel", a scris ea pe Facebook, potrivit Agerpres.

Firea a atras atenția că orice declarație publică a unui politician, precum și orice acțiune "sunt sub lupa presei și a opiniei publice" și că așa este normal în democrație.

"Să nu uităm că românii care muncesc în afara țării trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie decisiv la creșterea economică. Dar, cel mai important, trăiesc permanent cu dorul de țară în suflet. Trebuie respectați, pentru că sunt frații noștri", a conchis primarul general.