Gabriela Firea l-a criticat pe premierul Mihai Tudose după ce acesta din urmă a avut o opinie contrară legată de organizarea târgului de Crăciun din Piața Victoriei. „Este lucrul cel mai urât care se poate întâmpla între colegi cel puțin”

Gabriela Firea a avut un discurs aspru împotriva premierului Mihai Tudose, pe care îl acuză de lipsă de colegialism după ce a criticat ideea organizării târgului de Crăciun în Piața Victoriei.

„Precizez faptul că în prima parte a zilei au apărut incomplete (stenograme în care Tudose are un schimb de replici cu Gabriela Firea legat de târgul de Crăciun, n.r.), ulterior au fost completate. Cred că au murit prea mulți români la Revoluție, cei mai mulți tineri, pentru a ne mai fi frică de ceva și a nu ne exprima punctul de vedere dacă este susținut cu argumente, fie că suntem la o televiziune, fie că suntem, cum este cazul meu, la primărie sau în cadrul partidului. Am ajuns la situația în care să îmi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit după ce domnul prim ministru a găsit o manieră incorectă, consider, și necolegială de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituțiile subordonate primăriei", a spus primarul.

Primarul Capitalei nu a uitat de programul de guvernare și de „adversari”.

„Mă așteptam dacă avea ceva de comunicat și o opinie, este dreptul domniei sale la opinii, colegial să îmi dea un telefon sau să îmi solicite o întâlnire. Consider că PSD are răspundere în fața tuturor românilor, trebuie să aplice programul de guvernare, iar acest război care se creează PSD contra PSD nu ne ajută pe noi deloc, ci dimpotrivă le dă muniție adversarilor noștri. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înțeleagă faptul că o manieră colegială și corectă de comunicare cu noi, colegii săi, încă colegii săi, trebuie fie una directă, nu cu apropouri, insinuări și ironii prin presă. Este lucrul cel mai urât care se poate întâmpla între colegi cel puțin", a declarat Firea.

Amintim că primarul general al Capitalei a renunțat la ideea târgului de Crăciun din Piața Victoriei după ce protestatarii s-au opus și au demontat schelele montate deja de primărie.