Acțiunea de PR a președintelui nu a fost pe placul primarului Capitalei, care a ieșit imediat la un post de televiziune pentru a critica plimbarea și declarațiile lui Klaus Iohannis.

"Am ascultat declarația domnului președinte Klaus Iohannis. Apreciez că folosește bicicleta, sper că nu doar în acest scop, de a se întâlni cu presa la Arcul de Triumf, pentru că și eu, și familia mea folosim bicicleta...Este regretabil modul în care Klaus Iohannis, ca fost primar, face afirmații ca o persoană care nu cunoaște din inetrior administrația publică locală. El a spus că se impun măsuri și investiții în infrastructura de trafic și, de asemenea, în managementul traficului. Îl informez respectuos și îi stau la dispoziție ca să înțeleagă eforturile depuse cu echipa de la Primăria Capitalei pentru ca problemele din trafic să-și găsească o rezolvare”, a declarat, la România TV, Gabriela Firea, după ce Klaus Iohannis, ieșit la o plimbare cu bicicleta prin București, a remarcat traficul infernal.

”Sunt probleme complexe, structurale, de 26 de ani, nu s-a aglomerat traficul de când este Gabriela Firea primar. Nu se poate compara oricum nivelul Capitalei României, Bucureștiul cu municipiul Sibiu, care are în jur de 150de mii de locuitori, nici jumătate cât un sector al Capitalei. Iar problemele sunt mult mai complexe și nu se poate face referire la ele ușor ironic și în treacăt, în plimbarea bicicletei. Ce pot să spun? Folosind același ton al domnului președinte, știți, există o emisiune celebră în România, <Schimb de mame>. Să înțeleg că se dorește un schimb de job-uri? Domnul președinte și-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie iar eu la Președinție?", a mai spus Gabriela Firea.