Decontarea analizelor pentru viitoare mame sau sprijin pentru cuplurile infertile sunt câteva dintre programele pe care ministrul Familiei, Gabriela Firea, le-a implementat cât a fost primarul Capitalei, iar acum le vrea extinse la nivel național.

Printr-o postare pe Facebook, Gabriela Firea a anunțat că decontarea analizelor pentru viitoare mame, sprijin pentru nou-născuți, pentru cuplurile infertile, pentru tineri, familiile monoparentale, victimele violenței domestice sau copiii care sunt în pragul abandonului școlar, dar și cele care ajutau persoanele cu dizabilități sau bolnavii cronici  sunt programe initiate ca primar pe care dorește sa le extindă în întreaga țară.

"Acestea au fost principalele teme de discuție în cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu reprezentanții Federației Sanitas din România. Am mai discutat si despre : înființarea de creșe în incinta clădirilor de birouri sau în apropriere, extinderea programelor tip școală după școală, echipamente pentru școala online si telemuncă, credite pentru achiziționarea de locuințe", a scris ministrul.

Ea a mai scris că angajamentul ei este față de toate familiile din România, dar și față de persoanele aflate în situații de risc de orice fel care nu se pot descurca singuri.

Firea a mai anunțat că șa începutul anului viitor va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse și Federația Sanitas care va prevedea acțiuni concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a românilor prin măsuri de prevenție și programe de sănătate acordate tuturor categoriilor de public.

"Menirea ministerului pe care îl conduc este sprijinirea familiei și a tineretului în toate aspectele vieții. Sănătatea preocupă pe toată lumea, indiferent de vârstă sau de ocupație. De multe ori, din păcate, viața ne pune în situații limită în care ne dăm seama că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț. Declinul demografic grav în care se află România trebuie stopat prin măsuri concrete, adaptate tuturor nevoilor reclamate de cei care nu își mai doresc să își întemeieze familii în România, cărora le e frică să mai aibă copii în lipsa măsurilor de susținere sau care cred că viitorul le va fi mai bun peste granițe", a mai spus aceasta.

La rândul său, președintele Federației Sanitas din România, Leonard Bărăscu, a declarat că are încredere că toată țara va putea să beneficieze de aceste idei.

"Protocolul de colaborare pe care ne dorim sa îl semnăm cât mai repede va însemna că ceea ce am discutat astăzi nu va rămâne la stadiul de vorbe. Avem extrem de multe puncte în comun în privința activității pe care o desfășurăm, avem date concrete care vor duce la îmbunătățirea vieții tuturor și ne dorim să reușim împreună să aducem lucruri bune în viața românilor”, a explicat Bărăscu.