USR anunță că Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a dat în judecată mai mulți consilieri ai partidului după ce aceștia au făcut publice pasaje dintr-un raport al Curții de Conturi.

"Pe modelul Gabriela Firea, care și-a făcut un obicei din a-i da în judecată pe consilierii care dezvăluie matrapazlâcurile de la Primăria București, Florentin Pandele încearcă să acopere neregulile de la Primăria Voluntari. După ce USR Voluntari a făcut publice pasaje dintr-un Raport de audit financiar (http://www.curteadeconturi.ro/Publicatii_locale.aspx…) întocmit de Curtea de Conturi cu privire la situațiile financiare pe 2017 ale Primăriei Voluntari, primarul Florentin Pandele s-a considerat „parte vătămată” și i-a dat în judecată pe colegii noștri din filiala Voluntari", scrie pe pagina formațiunii.

Potrivit USR, Pandele cere daune morale de un milion de lei și scuze publice din partea filialei USR Voluntari: "Pentru ce? Pentru că a vorbit despre neconcordanțele identificate de Curtea de Conturi la partea de venituri, neconcordanțe de peste 39 milioane lei. Pentru că a spus despre abaterile constatate în alocarea unor fonduri publice către unități private de învățământ. Dar, și pentru că a arătat de neînregistrarea unor creanțe fiscale de peste 30 milioane lei".

Membrii USR îi transmite primarului Florentin Pandele că nu sunt impresionați de acțiunile lui de intimidare.