Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situația sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, joi, premierul Florin Cîțu.

De asemenea, el a informat, totodată, că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechitățile din sistemul public.

"Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu și ne uităm la tot sistemul de salarizare. În același timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități. Așa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepții și, de fapt, tineți minte, primul lucru care s-a spus a fost că președintele României are cel mai mare salariu și (...) nu mai este așa. Au apărut tot felul de excepții și trebuie corectate", a afirmat Cîțu, la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaților din Prefecturi în contextul epidemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât și Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. "Vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivității, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechități din sistemul public", a explicat Florin Cîțu.