Președintele Senatului, liderul liberal Florin Cîțu, a răspuns afirmativ la o întrebare care viza posibilitatea ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani, menționând că o modificare a Constituției în acest sens ar fi un lucru bun.

"Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani (...). Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun", a precizat Cîțu, întrebat ce crede despre posibilitatea revizuirii Constituției de către actuala coaliție PNL - PSD - UDMR, potrivit Agerpres.

Cîțu a menționat că o discuție pe această trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se dorește prin această modificare a Constituției.

"Am avut o discuție și în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuție în partid, să vedem care sunt prioritățile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituția, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituția, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experiența și parlamentară, relațiile dintre președinte - Parlament - Guvern, Guvern - președinte ș.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate", a conchis președintele Senatului.