Liberalii s-au reunit miercuri într-o ședință de partid în care au discutat schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de șef al Senatului.

UPDATE

Florin Cîțu a declarat că a demisionat pentru că nu a vrut să își pună colegii în "situația penibilă" de a-l demite ei.

El a spus că i s-a reproșat că a criticat măsuri care fac rău românilor și care vin din partea PSD.

Întrebat pe cine a supărat atât de tare încât a pierdut și funcțiile primite de la propriul partid, Cîțu a răspuns: "Pe PSD. PSD este cel pe care l-am supărat" 

+++

"Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul Guvernului și în deplină concordanță cu deciziile luate politic la nivelul Coaliției, au avut loc discuții, dezbateri. În urma lor, președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia, urmând ca funcția interimară să fie exercitată de Alina Gorghiu", a anunțat Nicolae Ciucă la finalul ședinței cu senatorii PNL  

+++

Florin Cîțu și-a depus mandatul de șef al Senatului, iar locul îi va fi luat de Alina Gorghiu, potrivit unor surse. Nicolae Ciucă urmează să facă declarații de presă la finalul ședinței la care au participat senatorii PNL.

Astfel, Cîțu a avut de ales între o demisie din proprie inițiativă sau să fie demis chiar de colegii lui.

+++

Decizia PNL vine în ultima zi a sesiunii parlamentare.

Florin Cîțu, prezent la întâlnire, a infirmat că ar fi vorba despre schimbarea sa, precizând că pe ordinea de zi s-ar afla "niște proiecte de lege", potrivit Agerpres.

"Stați puțin, că nu văd despre ce vorbim. Nu m-a sunat nimeni, nu știu nimic. Noi avem aici o discuție despre altceva. Eu nu am aceste informații, președintele partidului nu m-a sunat, secretarul general, nu m-a sunat nimeni. Aici avem o discuție despre proiecte de legi", a spus Cîțu, la Senat.

Întrebat dacă are să-și reproșeze ceva, în contextul unei eventuale schimbări din funcția de președinte al Senatului, Cîțu a răspuns: "Nu!"

Luni, liderul partidului, Nicolae Ciucă, a anunțat schimbarea lui Cîțu și de la conducerea filialei PNL Sector 3.

"Au fost luate decizii în ceea ce privește clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece e o chestiune de ieșire din termen și a fost numit un prim-vicepreședinte care are termen 30 de zile să vină cu o propunere de președinte interimar și o dată pentru organizarea alegerilor”, a spus acesta.

Din aprilie, atunci când a demisionat de la conducerea PNL, iar în locul lui a fost ales Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a atacat în mod constant Guvernul, dar și pe colegii lui din partid.

Florin Cîțu a demisionat de la șefia PNL

Mai mult pe EurActiv »