Parlamentul a marcat miercuri, într-o ședință solemnă, aniversarea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Președintele Senatului, Florin Cîțu, a vorbit în discursul său despre ia românească și despre Dacia Duster.

"Astăzi, ia românească este una dintre cele mai apreciate produse românești din Uniunea Europeană, iar Dacia Duster, care nu știu, este o mașină românească făcută de o firmă franțuzească sau invers, este în topul preferințelor cumpărătorilor din Franța, Olanda și Germania. Cel mai mare câștig al României și românilor este că nu ne mai bucurăm doar noi de produselor românești, ci le-am dat ocazia tuturor să se bucure de acestea", a spus Florin Cîțu de la tribuna Parlamentului.

El a mai adăugat că cel mai important lucru este că Uniunea Europeana ne-a adus împreuna cu marile națiuni cu tradiție din Europa.

"Ne-a permis, practic, să ne întoarcem într-un loc în care România a aparținut dintotdeauna. Europa înseamnă că ne apărăm împreună, creștem împreună și ne facem planuri de viitor împreună.  A permis multor români care nu își găseau satisfacția profesională sau materială în țară, să o facă în interiorul familiei Uniunii Europene, ei neuitând niciodată că sunt români", a mai declarat șeful Senatului.