Premierul Florin Cîțu a anunțat câteva modificări în campania de vaccinare, printre care se numără și deschiderea de centre drive-through (vaccinarea din mașină) și în care se va administra serul Pfizer/BioNTech.

"Începem să avem exact dozele pe care le tot anunțam și acum trebuie ca lumea doar să vină să se înregistreze. Avem câteva modificări care vor apărea în zilele viitoare. Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer de tip drive-through. Știu că va începe la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru", a spus Florin Cîțu după o vizită la la centrul de vaccinare de la Școala "Ion Creangă" din Cluj-Napoca.

Premierul a anunțat că va fi crescut și fluxul zilnic de vaccinări - de la 72 la 96 -, iar mai multe centre în care  acum se administrează AstraZeneca se va administra serul Pfizer.

+++

Pe 23 noiembrie 2020, președintele Klaus Iohannis anunța că pentru populația generală vor fi amenajate centre mobile și de tip drive-through.

"Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație", a declarat, în noiembrie, Klaus Iohannis.