Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus miercuri, înainte de a intra la negocieri cu USR, că nu este de acord cu un premier propus de PSD.

El a adăugat că există un mandat clar dat de forurile de conducere al PNL, și anume că premierul trebuie să fie liberal.

Cîțu a mai spus că va discuta cu cei din PSD să vadă dacă programul lor de guvernare și cel al PNL "se întâlnesc".

Întrebat dacă ar vrea să guverneze cu PSD sau cu USR, Florin Cîțu a răspuns că "orice soluție găsim pentru a rezolva criza este o soluție bună pentru România".

De asemenea, întrebat dacă PSD va cere Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor sau Ministerul Apărării și va fi de acord, liderul PNL a spus: "Pentru noi, PNL, este foarte important să ducem mai departe ceea ce am pornit anul trecut. Avem un mandat de negociat în Comisia Europeană, PNRR, aici este pentru noi o linie roșie, nu se mișcă nimic. În același timp sunt negociate calendare pentru cheltuielile bugetare, un calendar pentru deficitul bugetar, lucruri care sunt foarte importante, care au dus la creșterea perspectivei pentru România, de la negativ la stabil. Aceste lucruri nu se negociază. Orice ține de o doctrină liberală, lucruri pentru care am fost trimiși în Parlamentul României, nu se negociază".

Ciolacu: PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier

Mai mult pe EurActiv »