Premierul Florin Cîțu a anunțat că se va adopta Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, iar cea mai importantă modificare vizează prelungirea cu o oră a interdicției de circulație pe timp de noapte.

"Este cea mai importantă măsură (devansarea cu o oră a restricțiilor de circulație pe timp de noapte - n.r.). Magazinele rămân deschise până la ora 21:00. Au fost propuneri cu mai multe restricții - închiderea mall-urilor în weekend și așa mai departe, dar nu mergem în direcția asta, nu le-am acceptat. Eu știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze, eu cred că în momentul acesta România se descurcă foarte bine", a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul e convins că introducerea restricțiilor de circulație de la ora 22:00, nu de la 23:00, așa cum este acum, va face diferența.

Cîțu nu a spus de ce nu este de acord cu închiderea mall-urilor. Propunerea ca marile centre comerciale să fie închise a venit de la specialiști în epidemiologie, susține Cîțu.

Totodată, i s-a propus să închidă și terasele, dar a refuzat și această măsură.

Întrebat dacă are informații potrivit cărora în luna aprilie putem ajunge la 20.000 de cazuri de infectare pe zi, el a răspuns: "Nu. Au fost estimări că vom avea 10.000 în luna martie și nu suntem acolo, deci estimările sunt estimări, iar realitatea le infirmă de fiecare dată"

De asemenea, este în discuție reducerea capacității de cazare în cazul unor localuri din zonele montane, a mai anunțat premierul.

Legat de măsurile care se vor lua în preajma Paștelui, Florin Cîțu a declarat că trebuie să vedem cum va fi situația în luna martie, dar el speră că va fi bine și se vor respecta măsurile impuse deja.