Premierul Florin Cîțu a transmis sâmbătă că guvernarea merge mai departe și fără USR PLUS pentru că "sunt momente în care nu poți să lași țara fără Guvern", iar cine face acest lucru arată că este i"responsabil".

"Moțiunea înțeleg că a fost depusă. Ce facem? Megem mai departe, avem lucruri de făcut. Marți adoptăm rectificarea bugetară. (...) Dacă domnul Ghinea pleacă voi prelua eu Ministerul Proiectelor Europene pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte și vom accelera procedura ca să mă asigur că avem la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul. OUG pentru compensarea facturilor românilor. Astea sunt momente în care nu poți să lași țara fără Guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil", a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă în ultimele ore a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, Cîțu a spus că vorbește frecvent cu acesta. "În lume se întâmplă multe lucruri și discutăm. Această temă este în spațiul public, nu trebuie să discutăm (criza din Guvern - n.r.)", a replicat premierul.

El a mai declarat că nu credea că se va ajunge la depunerea unei moțiuni de către un partid aflat la guvernare, dar se pare că avem "un al doilea Dragnea". Totuși, Florin Cîțu încă îi așteaptă la discuții pentru a rezolva criza.

Întrebat dacă va remania miniștrii USR PLUS, prim-ministrul a explicat că aceștia au spus că vor demisiona, iar guvernarea va fi asigurată interimar.