Premierul Florin Cțu a obținut 2.878 de voturi, în timp ce Ludovic Orban - doar 1.898 de voturi.

UPDATE

"Prioritățile, în acest moment, sunt pe termen foarte scurt: prețurile la energie, pregătirea pentru sezonul de iarnă, pandemia, bineînțeles, să avem clar resursele și în București am vorbit, mai sunt câteva spitale care vor fi transformate în spitale COVID. Am anunțat despre Spitalul județean Ilfov, deja se transformă în spital COVID, deci rămânem concentrați pe pandemie. Sistemul educațional, vreau să rămână fizic, dar să vedem care sunt condițiile și restricțiile. E nevoie de vaccinare pentru profesori și pentru medici. Dacă medicii nu sunt vaccinați, este foarte complicat să îi convingi pe oameni că medicul vrea să-i vaccineze. De aceea, exemplul trebuie să înceapă de la medici, de la profesori și așa mai departe", a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

+++

Cîțu a susținut că a avut discuții cu USR PLUS, iar când jurnaliștii i-au spus că reprezentanții acestei formațiuni neagă acest lucru, el a precizat: "Foarte bine, atunci. Am avut discuții cu domnul Ghinea. Vine luni la semnarea PNRR. Deci au fost discuții".

+++

Premierul Florin Cîțu a anunțat că săptămâna viitoare ar putea să meargă cu noii miniștri în Parlament: ”Am discutat cu specialiștii și mi-au spus că nu trebuie să merg în Parlament decât cu miniștri pentru vot și atât". 

”Cîțu, te așteptăm la moțiune!", e mesajul postat pe Facebook de PSD, la scurt timp după anunțarea rezultatelor votului de la Congresul PNL.

+++

”Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine. România liberală”, a declarat Florin Cîțu, după ce a fost anunțat oficial rezultatul votului.

El a promis să fie președintele tuturor liberalilor.

"Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. În același timp, trebuie să fiu sincer și să vă spun că alegerea dumneavoastră nu mă surprinde pentru că am spus din primul moment că echipa câștigătoare este singura soluție pentru PNL. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pe cine ați votat astăzi. De astăzi, suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic - PSD. Să știți că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare, este o mișcare care începe cu PNL, o mișcare care va schimba România în bine", a afirmat Cîțu.

 "De astăzi, suntem un partid unit, nu există o vânătoare de vrăjitoare în PNL, toți sunt membri ai PNL și le mulțumesc celor care m-au huiduit astăzi și celor care m-au votat", a spus el ulterior, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Ludovic Orban l-a felicitat pe Florin Cîțu.

El a anunțat că-și da va luni demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Orban a mai spus că între el și Klaus Iohannis nu mai există ”niciun parteneriat”.