Premierul Florin Cîțu atrage atenția că România figurează în continuare pe lista de supraveghere privind traficul de persoane, în cadrul raportului lansat de către Departamentul de Stat al SUA.

El adaugă că este nevoie de "un efort integrat" al tuturor instituțiilor pentru combaterea acestei probleme, potrivit Agerpres.

"Departamentul de Stat al SUA a lansat în cursul zilei de ieri Raportul privind Traficul de Persoane pe anul 2021. După eforturile Guvernului de anul precedent, alături de societatea civilă, România rămâne pe Tier 2 Watch List. Adică se menține pe lista de supraveghere la nivel 2. Problema traficului de persoane este o prioritate pentru Guvern. Avem soluții pe care le vom urmări și coordona integrat de la nivelul Cancelariei. Mă voi asigura că sincopele existente sunt rezolvate în cel mai scurt timp și eficient mod", a scris premierul, pe Facebook.

El a subliniat că orice suspiciune de exploatare trebuie tratată cu maximă seriozitate.

"Vreau să le transmit tuturor românilor, dar și specialiștilor, că nicio suspiciune de exploatare nu trebuie ignorată și trebuie tratată cu maximă seriozitate. Traficul de persoane și exploatarea trebuie combătute în România. Este nevoie de un efort integrat din partea tuturor instituțiilor. Trebuie să ne asigurăm că nicio persoană vulnerabilă nu mai devine victimă", a precizat Cîțu.