Premierul Florin Cîțu va candida pentru funcția de președinte al PNL, partid în care deține în prezent poziția de vicepreședinte.

„Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția Partidului Național Liberal”, a declarat duminică Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

„Sunt un liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale... De multe ori spun că doar liberalismul salvează România”, a spus premierul, într-un discurs susținut alături de mai mulți lideri ai partidului, inclusiv Emil Boc, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și alți membri ai guvernului.

„PNL are nevoie de un suflu nou”, a mai spus Florin Cîțu, care a menționat că a discutat cu șeful partidului, Ludovic Orban, înainte de a face anunțul public.

Premierul le promite liberalilor că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare și o va face cu succes. „Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii”.

Președintele PNL a spus despre anunțul lui Florin Cîțu că arată că liberalii au resurse umane puternice.

„Avem în față o competiție frumoasă, avem în față o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele și proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arărăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică și capabil să asigure buna guvernare”, a comentat Ludovic Orban anunțul lui Cîțu de a-l concura la congresul partidului.

Consiliul Național al PNL se reunește duminică, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului și convocarea acestuia.