Actul adițional la protocolul de guvernare, semnat marți seară de liderii Coaliției, nu aduce nimic nou, este de părere premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă în privința remanierilor simte că s-a schimbat ceva prin acest nou acord, premierul a spus: "Dar nu înțeleg de ce spuneți asta, pentru că nimeni nu vrea să facă remanieri. Remanierile sau revocările duc la o situație extremă. Deci, nu trebuie să discutăm despre ele tot timpul și de aceea nu cred că trebuie să fie ceva care să fie".

Un jurnalist l-a întrebat și dacă acest Acord aduce ceva nou, iar Florin Cîțu a replicat că, din punctul meu de vedere, nu.

"Rolul acestui protocol nu este acela de a îngreuna guvernarea, este acela de a face lucrurile să meargă mai ușor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulțumită. Ați văzut că sunt acolo prevederi despre modul în care se face agenda guvernamentală, agenda parlamentară, în Coaliție, cred că acestea au fost lucrurile principale. Era nevoie de o clarificare. Dar, rolul este acela de a face lucrurile să lucreze mai simplu în coaliție. Până la urmă, deciziile politice sunt decizii politice, deciziile guvernamentale se iau în Guvern. Asta este tot", a mai completat Cîțu.

Ulterior, în conferința de presă susținută la finalul ședinței de Guvern, premierul a făcut noi precizări despre Actul adițional.

"Din partea PNL a semnat domnul Ludovic Orban. Președinții partidelor semnează, pentru că este un protocol politic și în România se face distincție între deciziile politice și deciziile guvernamentale", a declarat premierul.

El s-a arătat încrezător cu nu vor mai exista remanieri în perioada următoare.

Liderii Coaliției au căzut la pace. Propunerea unui nou ministru la Sănătate va fi făcută miercuri

Mai mult pe EurActiv »