Premierul Florin Cîțu a susținut vineri că UDMR este partenerul de guvernare pe care te poți "bizui". Cîțu a acceptat o provocare lansată de Kelemen Hunor, și anume de a sta la guvernare patru ani.

"Stabilitatea este foarte importantă atunci când vrei să construiești ceva. Indiferent ce se întâmplă (...) este esențial să știi că la finalul zilei cel cu care discuți nu amenință, nu șantajează, nu își ia jucăriile și pleacă acasă. UDMR este acest partener pe care te poți bizui", a declarat Florin Cîțu la deschiderea lucrărilor Congresului UDMR de la Sângeorgiu de Mureș.

El a spus și că acum este nevoie de o viziune clară despre reconstruirea României și a adăugat că a văzut cine este interesat de acest lucru, cu referire la susținerea PNDL 3, botezat "Anghel Saligny".

De asemenea, Florin Cîțu a acceptat o provocare lansată de liderul UDMR, Kelemen Hunor, și anume de a sta la guvernare patru ani.

"Acesta e Guvernul care rupe ciclul din 2008. Stăm la guvernare patru ani de zile. Provocare acceptată", a comentat prim-ministrul.