Șeful comisiei de analiză a legilor justiției spune că Parlamentul va rezolva într-o singură zi toate neregulile găsite de Curtea Constituțională.

Comisia Iordache a discutat pe repede înainte cele trei ale justiției în decembrie, iar opoziția a acuzat multe nereguli în procesul de adoptare. Curtea Constituțională a găsit prevederi neconforme cu legea spremă în toate cele trei acte, dar deputatul PSD Florin Iordache a spus vineri că, în opinia sa, este „foarte mic” procentajul de articole declarate neconstituționale din legile Justiției, iar cele trei legi sunt „un succes” pentru Parlament.

„Dacă vă uitați foarte atent la ceea ce a declarat CCR, eu cred în acest moment că este un succes pentru Parlament cum arată cele trei legi. La Legea 317, ultima lege care vizează CSM-ul, au fost declarate patru articole (neconstituționale - n.red.), patru din 120, eu cred că procentajul e foarte mic, la Legea 303 sunt șapte, iar la Legea 304 sunt din nou patru. Deci, una peste alta, din peste 300 de articole să ai doar 15, dintre care trei sau patru trebuie reformulate... La una singură a fost publicată motivarea. Așteptăm și celelalte două legi, astfel încât, într-o singură zi, Parlamentul va retrimite președintelui legile în concordanță cu decizia Curții”, a spus Florin Iordache, într-o conferință de presă la Slatina