Fostul ministru al Justiției îl acuză pe Klaus Iohannis că trage de timp.

"Președintele trage de timp! El citește și înțelege mai greu! Eu sunt de 20 de ani în Parlament, aceasta a fost cea mai largă dezbatere. Codul de procedură penală este finalizat, iar Codul penal îl finalizăm mâine (miercuri - n.r.). Avem niște legi care, îi plac sau nu președintelui, au trecut controlul de constituționalitate și trebuie promulgate", a spus Florin Iordache la Realitatea TV.

Reacția președintelui comisiei pentru modificările la legile Justiției vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat marți că mai are ”un pic” de citit din motivarea CCR privind revocarea șefei DNA.

Într-un comunicat transmis presei, PSD afirmă că ”declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis referitoare la decizia Curții Constituționale privind soluționarea conflictului dintre președinte și ministrul Justiției reprezintă un atac deosebit de grav la adresa ordinii constituționale din România”.

”Intenția președintelui Iohannis de a pune în discuție, într-o dezbatere publică, decizia Curții Constituționale constituie un act de agresiune asupra acestei instituții fundamentale pentru sistemul democratic din România. Deciziile Curții Constituționale sunt definitive și general obligatorii – ele se execută, nu se discută!”, a mai precizat PSD.