Şeful Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în Justiţie a trimis luni BP reunite o scrisoare în care solicită ca toate actele normative privind Justiţie să fie dezbătute în această comisie.

UPDATE

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislaţiei în domeniul Justiţiei, astfel încât actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei să fie modificate numai în această comisie.

***

Iordache a solicitat Birourilor Permanente reunite modificarea regulamentului comisiei pe care o conduce cu articolul următor: "examinarea, modificarea şi completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidenţă asupra Justiţiei, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor ce urmează a intra în procedura parlamentară, pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei şi care vor fi transmise acesteia", scrie Agerpres.

Fostul ministru al Justiţiei propune această modificare "având în vedere importanţa modificărilor care ţin de structura sistemului legislativ în domeniul Justiţiei, printre acestea numărându-se Inspecţia Judiciară şi Direcţia pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori".

Iordache mai precizează că la ședințele comisiei pe care o conduce participă "parlamentari cu studii juridice aprofundate și reprezentanți ai asociațiilor profesionale, judecători, procurori și avocați, precum și reprezentanți ai mediului academic".


Propunerea de modificare a regulamentului comisiei urmează să fie supusă la vot în şedinţa plenului comun de luni, care a început la ora 16:00.